Опис до патенту на корисну модель № 40338 "Система дрібнодисперсного дощування" - Гобрач, М. М.; Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr; Тихонський, С. Г.; Черкун, О.В.; Русєв, О.Г. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2009)
1. Система дрібнодисперсного дощування, яка включає насос, мережу розподільчих та поливних трубопроводів, мікродощувачі дефлекторного та відцентрово-гвинтового типів, гідропідживлювач, фільтр, які з'єднані між собою гідравлічно, яка відрізняється тим, що поливні трубопроводи мо-нтують на телескопічних опорах над кронами дерев в залежності від їх висоти; пристрій рівномір- ного зволоження рослин, який складається із дефлекторного і відцентрово-гвинтового мікродо- щувачів, розташованих над кожним деревом, дефлекторний мікродощувач монтують на поливному трубопроводі зверху, а відцентрово-гвинтовий мікродощувач монтують в одній вертикальній площині знизу поливного трубопроводу. 2. Система дрібнодисперсного дощування за п. 1, яка відрізняється тим, що включає пульт автоматичного керування поливом за часовою програ- мою, пристрій автоматичного пуску та зупинки системи в певних умовах, з'єднаних між собою і з насосом каналами зв'язку
Keywords: система дрібнодисперсного дощування; мікродощувач дефлекторного типу; пристрій рівномірного зволоження рослин; мікродощувач; сільське господарство; меліоративна техніка; полив плодових культур та винограду