Страхова культура як фактор розвитку страхового ринку України - Гашутіна, А. О. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2020)
Сьогодні розвиток страхового ринку відбувається на фоні позитивних змін макроекономічної ситуації в державі при зростанні добробуту населення і посиленні державного регулювання і нагляду за страховою діяльністю. Термін «страхова культура» доволі широко використовується, однак до сьогодні немає чіткого визначення цього поняття. Виходячи з різних наукових праць, можна стверджувати, що страхова культура може виражатися як сукупність виробничих, суспільних, розумових досягнень людства в галузі страхування, відповідних економічному характеру епохи й розповсюджуваних шляхом страхової діяльності, страхової освіти.
Keywords: страховий ринок; страхова культура; страхові компанії