Опис до патенту на корисну модель № 131356 "Багатокамерний апарат оброблення стічних вод гальванічних відділень" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Багатокамерний апарат оброблення стічних вод гальванічних відділень включає циліндричний корпус установки, патрубок подачі концентрованої стічної води на очистку, розподілювач концентрованої стічної води, коаксіальні циліндричні ємності, камеру електродну, електроди розчинні (сталеві або алюмінієві), електроди вторинної доочистки (нерозчинні), камеру реакції, камеру флотації, плаваюче фільтрувальне завантаження, решітку, конусний збірний пристрій, трубопровід відведення шламу, ежекторний пристрій, лоток збирання шламу, збірник піни, насос оборотного водопостачання, сатуратор, клапан редукційний, патрубок підведення стиснутого повітря, трубопровід насичення рідини і патрубок скидання осаду, причому додатково встановлені на різних висотах й площинах апарата другий і третій патрубки подачі концентрованої стічної води на очистку, а їх використання обумовлено специфікою стічних вод, які надходять на оброблення
Keywords: оброблення стічних вод; гальванічні відділення; очищення концентрованих стічних вод; система оборотного водопостачання промислових підприємств