Теоретичні основи дослідження конкуренції - Трофімов, В.; Ортіна, Ганна Володимирівна; Ортина, Анна Владимировна; Ortina, Hanna (Київ, 2020)
Конкурентоспроможність підприємства - здатність підприємства створювати, виробляти і продавати товари та послуги, цінові й нецінові якості яких привабливіші, ніж в аналогічної продукції конкурентів. При цьому конкурентоспроможність підприємства визначається як система з конкретними умовами функціонування й окремими критеріями оптимальності на кожному етапі її розвитку. Найкраще задоволення споживачів досягається за рахунок випуску конкурентоспроможної продукції. Таким чином, уже на даному етапі дослідження можна стверджувати, що конкуренто-спроможність підприємства буде залежати від його здатності випускати конкурентоспроможну продукцію
Keywords: конкурентоспроможність підприємства; конкуренція; споживач; маркетинг