Як нам подолати проблему вітчизняного тракторо- і машинобудування - Надикто, Володимир Трохимович; Nadykto, Volodymyr; Кюрчев, Володимир Миколайович; Kiurchev, Volodymyr (My University, 2024)
Треба розробляти, а надалі — систематично удосконалювати власний товар. Значною мірою це стосується аграрного машинобудівного ринку України. По-перше, розвиток власного виробництва забез печує країні економічну незалежність. Унаслідок цього зменшу ється залежність агропідприємств від зовнішніх постачальників, знижуються ризики, зумовлені політичними та/або економічни ми (як у разі з польськими аграріями) конфліктами По-друге, розвиток власного виробництва сприяє створенню додаткових робочих місць усередині країни. Це може зменшувати рівень безробіття і, що є особливо важливим нині, сприяти залученню нашої молоді до економічного розвитку регіонів країни. По-третє, сільськогосподарська техніка, створена в країні, як правило, краще адаптована до місцевих ґрунтово-кліматичних умов і зональних особливостей місцевих аграрних підприємств. Завдяки цьому підвищується ефективність і стійкість сільсько господарського виробництва загалом. По-четверте, виробництво техніки безпосередньо у своїй кра їні дозволяє зменшити витрати на логістику й пов’язані з цим витрати, бо відпадає потреба її транспортування із-за кордону. І останнє, виробництво власної техніки й подальше її удоско налення поступово відкриває потенційні можливості виходу на міжнародні ринки із цілком конкурентоспроможним товаром. І це практично єдиний шлях до успіху з огляду на чинний рівень техніко-технологічного розвитку європейського і світового сільськогосподарського тракторо- та машинобудування.
Keywords: створення нового зразка с.-г. техніки; аграрний машинобудівний ринок України