Дослідження впливу вологості палива та температури газів на ефективність роботи котлів для спалювання деревини та горючих відходів с/г виробництва - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola (My University, 2015)
Теплова енергія відіграє важливу роль при виробництві сільськогосподарської продукції, вона використовується для теплопостачання на побутові та технологічні потреби. У фермерських господарствах теплова енергія використовується для сушки кормів, кормоприготування, при пастеризації молока, пропарюванні фляг, на санітарно-гігієнічні потреби, а також для створення комфортних умов праці. Для генерації теплової енергії найбільш часто використовуються котельні установки, які працюють на природному газі. Основним їх недоліком є висока ціна на газ, а також має місце проблема забруднення навколишнього середовища.
Keywords: теплова енергія; теплопостачання; сушка кормів; котельні установки; проблема забруднення навколишнього середовища; системи опалення; використання відходів деревини; вплив вологості палива; твердопаливні котли; котли автоматичні