Опис до патенту на корисну модель № 107563 "Пристрій акумуляції теплової енергії" - Федюшко, Ю. М.; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Кондратенко, К. Г. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Пристрій акумуляції теплової енергії містить керуючий елемент та робоче тіло, яке містить матрицю чарункової структури, що виконана з тонкопрофільних композитних матеріалів. Чарункова матриця виконана прямокутної форми з квадратно-гніздовим розміщенням чарунок та виконана дископодібної форми з спіралеподібним розміщенням чарунок
Keywords: акумуляція; теплова енергія; керуючий елемент; матриця чарункової структури