Удосконалення і перспективи розвитку технічного сервісу в Мелітопольському регіоні - Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентьевич; Didur, Volodymyr; Сорваніді, Юрій Георгійович; Сорваниди, Юрий Георгиевич; Sorvanidi, Yurii; Новик, Олексій Юлійович; Новик, Алексей Юльевич; Novyk, Oleksii (Документ-сервіс, 2016)
Досвід роботи з підтримки техніки в працездатному стані показує, що раціональна організація цієї роботи дозволяє скоротити простій машин на 20-30%, витрати запасні частини на 25-30%, скоротити витрати ГСМ на 10%. Роль технічного сервісу підтримувати технічні об'єкти в працездатному стані весь період її експлуатації та мінімізувати кошти на покупку й експлуатацію, оскільки це впливає на собівартість продукції. Щоб визначити, які з цих послуг мають найбільший попит у сільськогосподарського виробника була проведена експертна оцінка необхідності в цих послугах. Технічне обслуговування і ремонт техніки в господарствах різних груп характеризується достатньо складним сплетінням використання технічного сервісу з самообслуговуванням для досягнення мінімуму витрат на підтримку техніки в працездатному стані. Практично всі види ТО техніки господарства здійснюють самостійно. Створення пересувної лабораторії для експрес аналізу стану робочих масел з метою більш повного використання їх ресурсу.
Keywords: технічний сервіс; працездатний стан; номенклатура послуг; технічне обслуговування; ремонт техніки; експертна оцінка