Електролітичний пристрій для отримання водню. Опис до патенту на корисну модель № 157092. Україна - Стручаєв, Микола Іванович; Петров, Віктор Олексійович; Постол, Юлія Олександрівна; Кушлик, Руслан Романович; Вдовін, Богдан Валерійович (My University, 2024)
Електролітичний пристрій для отримання водню містить робочу камеру, в якій встановлено набори анодів та катодів, штуцер для підведення води, джерело електроенергії, штуцер у кришці камери для відведення газоподібного водню, штуцер у боковій стінці камери для відведення газоподібного кисню. Зовні в торцях робочої камери встановлено феритові кільця, через які проведено високочастотний електрод з заземленням.
Keywords: електролітичний пристрій; електролізер; отримання водню; отримання кисню; водний електроліз; робоча камера