Застосування і використання наноматеріалів в практичній діяльності - Дятков, В. О. (ТДАТУ, 2021)
Ефективним є застосування в композиційних матеріалах нанорозмірного алмазу. Так, додавання наноалмазів підвищує мікротвердість композиційного матеріалу на основі алюмінію в 4-5 разів, а на основі міді - в 3-10 разів. Присадки алмазомісткої шихти в гуму, кераміку, пластмасу показали істотне поліпшення їх характеристик: підвищення зносостійкості, зниження коефіцієнту тертя та збільшення граничних навантажень
Keywords: застосування наноматеріалів; використання нанопорошків металів; формування наноструктури