Дослідження впровадження медіації як методу вирішення конфліктів на правовому рівні в Україні - Краєва, О. В.; Нестеренко, Олена Миколаївна; Нестеренко, Елена Николаевна; Nesterenko, Olena (ТДАТУ, 2018)
Впровадження медіації може забезпечити економічно ефективне позасудове вирішення спорів різного характеру. Оплачувати процес медіації є значно дешевшим, ніж судовий процес – це дуже важливий аргумент у сторону запровадження інститут медіації. Також домовленостей, досягнутих шляхом медіації, обидві сторони будуть дотримуватися добровільно і вірогідність збереження стабільних або нейтральних стосунків між сторонами є більшою, аніж у результаті судового процесу.
Keywords: медіації; вирішення спорів; врегулювання спорів; конфлікти резидентів; конфлікт