Економічна діагностика розвитку підприємств - Терещенко, Максим Анатолійович; Терещенко, Максим Анатолиевич; Tereshchenko, Maksym (My University, 2012)
Будь-яке підприємство цікавить два питання: як досягнути стабільного функціонування і забезпечити розвиток у перспективі. Відповідь на ці питання вимагає з'ясування наступних позицій: по-перше, як оцінюється сучасний стан організації і, по-друге чи має зона потенціал для розвитку в майбутньому. Оцінювання результатів діяльності з метою пошуку резервів розвитку може здійснюватись на основі застосування діагностики, яка дозволяє встановити та вивчити ознаки, що характеризують наявність відхилень у діяльності та конкурентоспроможності підприємства, а також охоплює розробку методів і заходів виявлення та локалізації недоліків.
Keywords: економіка; розвиток підприємства; діяльність підприємства; економічна діагностика