Теоретичні дослідження руху самохідної машини з робочими органами реактивного типу в системі точного землеробства - Кувачов, Володимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr; Дружич, Василь Миколайович; Шевченко, Сергій Олександрович; Зеленов, Кирило Олександрович (НУБІП України, 2024)
Одним із перспективних напрямів створення енергезберігаючих сільськогосподарських машин і агрегатів є використання робочих органів, які працюють за принципом вертикального різання ґрунту. При вертикальному різанні вага приводної с.-г. машини використовується для створення сили різання, а реакції опор на ґрунт від цього зменшуються, в граничному випадку – до нуля. Проте, вертикальний обробіток ґрунту потребує більш складних рухів, які повинні відтворюватися циклічно. При комплектуванні такої ґрунтообробної машини з одновісним енергетичним засобом виникає низка не вирішених наукових проблем, які пов’язані з функціонуванням такого типу агрегатів.
Keywords: різання ґрунту; сільськогосподарські машини; ґрунтообробна самохідна машина; кривошипний механізм