Трансформація поведінки споживачів на ринку хлібопекарської продукції в Україні - Майборода, Ганна Олександрівна; Maiboroda, Hanna (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Ринок хлібопекарської продукції є однією з найбільших та провідних галузей не лише харчової промисловості, а і економіки України в цілому. Після початку повномасштабного вторгнення країна зіткнулась з серйозними економічними, логістичними та демографічними викликами. Внаслідок цього значна частина підприємств, особливо малі пекарні, не витримали зростаючого рівня конкуренції, втратили певну частку ринку або були змушені тимчасово припинили діяльність через збитковість. За таких умов виробники хліба та хлібобулочних виробів змушені приділяти більше уваги маркетинговому аналізу, зокрема дослідженню поведінки споживачів, їхніх потреб, нужд та запитів, так як в умовах військового стану споживча поведінка зазнала суттєвої трансформації.
Keywords: ринок хлібопекарської продукції; споживач