ФОРМУВАННЯ БОБОВО-РИЗОБІАЛЬНОГО СИМБІОЗУ ГОРОХУ ПОСІВНОГО ЗА ДІЇ КОМПЛЕКСНИХ РЕГУЛЯТОРІВ РОСТУ ТА В УМОВАХ ПІВДЕННОГО СТЕПУ УКРАЇНИ - Колесніков, Максим Олександрович; Пащенко, Юлія Петрівна (Київ, Науково-методичний центр ВФПО, 2023)
В Україні горох є найпоширенішою культурою, він здатний формувати досить високі і стабільні врожаї зерна, порівняно з іншими зерновими бобовими культурами.Слід зазначити, що використання засобів захисту рослин, мінеральних добрив призводить до деградації ґрунтів, зниження кількості різних груп ґрунтових бактерій, як результат, порушення структури агроценозів. Одними із заходів підвищення стійкості рослин та підвищення ефективності функціонування бобово-ризобіального симбіозу та збільшення урожайності є застосування екологічно безпечних біорегуляторів росту рослин.
Keywords: горох; бобово-ризобіальний симбіоз