Вплив біопрепарату Стимпо на процеси формування врожайності сортів пшениці м’якої озимої - Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym; Євстафієва, Катерина Сергіївна; Евстафиева, Екатерина Сергеевна; Evstafiieva, Kateryna (My University, 2017)
UK: У роботі наведено дані впливу регулятору росту рослин біологічного походження Стимпо на ростові процеси та біологічну врожайність пшениці озимої сортів Епоха одеська, Запашна, Фермерка та Статна в умовах Південного степу України. Встановлено, що біорегулятор Стимпо збільшує кількість продуктивних пагонів, сприяє збільшенню маси зерна в колосі, підвищує вихід товарної частини врожаю, що в кінцевому результаті підвищило біологічну врожайність пшениці м'якої озимої. При аналізі двуфакторного досліду частка впливу фактору А (сорт) та взаємодія факторів АВ (А - сорт, В - біопрепарат Стимпо) на врожайність пшениці озимої значно більша, ніж вплив біопрепарату Стимпо (18,73%). Вивчення дії препарату Стимпо на ріст, розвиток та формування урожайності пшениці озимої дасть можливість для реалізації генетичного потенціалу та розробити рекомендацію для впровадження його в агропромислове виробництво. RU: В работе приведены данные влияния регулятора роста растений биологического происхождения Стимпо на ростовые процессы и биологическую урожайность озимой пшеницы сортов Эпоха одесская, Душистая, Фермерша и Статная в условиях Южного Степи Украины. Установлено, что биорегулятор Стимпо увеличивает количество продуктивных побегов, способствует увеличению массы зерна в колосе, повышает выход товарной части урожая, что в конечном итоге повысило биологическую урожайность пшеницы мягкой озимой. При анализе двуфакторного опыта доля влияния фактора А (сорт) и взаимодействие факторов АВ (А - сорт, В - биопрепарат Стимпо) на урожайность пшеницы озимой значительно больше, чем влияние биопрепарата Стимпо (18,73%). Изучение действия препарата Стимпо на рост, развитие и формирование урожайности пшеницы озимой даст возможность для реализации генетического потенциала и разработать рекомендации для внедрения его в агропромышленное производство. EN: The work shows the effect of plant growth regulators of biological origin Stympo on the growth processes and biological productivity of winter wheat of sorts Epoha Odeska, Zapashna, Fermerka and Statna in the conditions of Southern Steppe of Ukraine. It has been established that the biomagnifier Stippo increases the number of productive shoots, increases the weight of the grain in the ear, increases the yield of the commercial part of the harvest, which ultimately increased the biological yield of soft winter wheat. In the analysis of a two-factor experiment, the influence of factor A (variety) and the interaction of factors AB (A-grade, B-bioproduct Stippo) on the yield of winter wheat is much greater than that of the Stepmpo biological drug (18.73%). The study of the effect of the Stimulo preparation on the growth, development and formation of winter wheat yields will enable the implementation of genetic potential and develop a recommendation for its implementation in agro-industrial production.
Влияние биопрепарата Стимпо на процесс формирования урожайности сортов пшеницы мягкой озимой
Influence of biological preparation Stympo on process of forming to the productivity of sorts of winter soft wheat
Keywords: біопрепарат; Стимпо; пшениця озима м'яка; врожайність; сорт; биопрепарат; пшеница мягкая озимая; урожайность; biopreparations; Stympo; winter wheat; productivity; sort