Електричні стовпи як присади для птахів та їх роль у розповсюдженні деяких рослин - Аюбова, Ельнара Мусаібовна; Аюбова, Эльнара Мусаибовна; Aiubova, Elnara (My University, 2011)
Uk: Різні види птахів під час гніздування, міграції та тривалого перебування часто використовують різні стовпи. В процесі розвитку енергетики зазнав значних змін матеріал, з якого їх виготовляли, так замість поширених раніше дерева, стали використовувати залізо та бетон. Окрім того їх зазнала конструкція стовпів. Всі ці споруди залюбки використовують як хижі, так і горобинні птахи.
Keywords: орнітофауна; птахи; гніздування птахів; електричні стовби; охорона довкілля; росповсюдження рослин; рослинність; гніздування галки; присади для птахів