Визначення волозабезпеченності території при вирощувані плодових рослин - Одинцова, Валентина Анатоліївна; Одинцова, Валентина Анатольевна; Odyntsova, Valentyna; Сушко, Сергій Леонідович; Сушко, Сергей Леонидович; Sushko, Serhii; Філіпов, Д. О. (ТДАТУ, 2021)
У зв'язку з наявністю тенденції до змін клімату, які супроводжуються тривалими ґрунтовими, повітряними посухами та суховіями необхідною передумовою вирощування й отримання високої продуктивності плодових культур у зоні Південного Степу є визначення ступеня волозабезпеченності території. Для забезпечення рослин вологою велике значення має поряд із кількістю річних опадів їх розподіл протягом вегетаційного періоду. Разом з тим, взаємодія опадів та температури повітря визначають вирішальну роль у продуктивності плодових рослин, тобто ці метеорологічні елементи мають важливий вплив на водний, температурний режим рослин й ґрунту.
Keywords: посухи; вегетація плодових культур; забезпечення вологою плодових культур; штучне зрошення; волозабезпеченність