Правові умови розвитку технологічних інновацій в новітніх умовах - Безменов, Віталій (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Технологічні інновації є рушійною силою сучасного економічного розвитку, впливаючи на всі сфери суспільного життя. В умовах глобалізації та стрімкого розвитку інформаційних технологій, правове забезпечення стає ключовим фактором успішної реалізації інноваційних проектів. Відповідні правові умови сприяють залученню інвестицій, захисту інтелектуальної власності та створенню сприятливого середовища для інноваційної діяльності. Аналіз чинної нормативно-правої бази України у сфері технологічних інновацій показав, що існує декілька ключових законодавчих актів, які регулюють цю сферу: ЗУ «Про Інноваційну діяльність» - визначає правові та організаційні засади інноваційної діяльності, форми державної підтримки та фінансового забезпечення інноваційних проектів.
Keywords: удосконалення правового забезпечення технологічних інновацій; забезпечення стійкого економічного розвитку України; використання найкращих міжнародних практик; розробка чітких правових норм; сприятливе середовище для інноваційної діяльності; конкурентоспроможність української економіки