Опис до патенту на корисну модель № 49906 "Пристрій для вимірювання витрати компонентів кормосумішей в потоці" - Яковлев, В. Ф.; Квітка, Сергій Олексійович; Квитка, Сергей Алексеевич; Kvitka, Serhii (Державний департамент інтелектуальної власності, 2002)
Пристрій для вимірювання витрати компонентів кормосумішей в потоці, що містить послідовно з'єднані генератор синусоїдальних сигналів, випромінювач, приймач та підсилювальний прилад, а також демодулятор та аналогоцифровий перетворювач, блок обчислень та блок індикації, містить також часовий блок, задавальний і порівняльний прилади, блок керування і блок живлення, який відрізняється тим, що в пристрій додатково введені блок фільтрації інформативного сигналу, блок корекції температури і вологості та блок виміру температури і воло- гості, при цьому вихід підсилювального приладу з'єднаний з входом блока фільтрації інформативного сигналу, вихід якого підключений до входу демодулятора, а вихід аналогоцифрового перетворювача підключений до першого входу блока корекції температури і вологості, до другого і третього входів якого підключені перший і другий виходи блока виміру температури і воло- гості, вихід блока корекції температури і вологості з'єднаний з першим входом блока обчислень, до другого входу якого підключений вихід часового блока, другий вихід блока обчислень з'єднаний з першим входом порівнювального приладу, до другого входу якого підключений вихід задавального приладу, вихід порівнювального приладу з'єднаний з входом блока керування
Keywords: кормосуміш; генератор; випромінювач; демодулятор; аналогоцифровий перетворювач; блок обчислень; блок індикації; блок фільтрації