Сучасний менеджмент в Україні - Григоренко, Віктор (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Управління як практика виникає у зв'язку з необхідністю передачі власниками повноважень з управління комерційною діяльністю професійним менеджерам-менеджерам, а основні положення, що лежать в основі традиційного управління для досягнення цілей організації, включають: 1. Управління - це управління бізнесом, а бізнес - це лише питання суспільства. 2. Питання, які не можуть бути включені в рамки соціальної відповідальності, тобто економічні розрахунки, з більшою ймовірністю будуть служити перешкодами для управління, ніж їх цілі і завдання. Це потрібно робити за межами компанії та поза звичайними робочими днями менеджера. 3. Основна функція управління-мобілізувати енергію організації для виконання добре відомих і визначених завдань. Підприємництво та інновації (за винятком систематичних досліджень) виходять за рамки.
Keywords: партнерські відносини; постійний творчий підхід до всіх проблем; синтез і практичне просування свободи; рівність і справедливость