Технологія виробництва фруктових джемів в умовах цеху потужністю 500 кг готової продукції за зміну - Кара, Сюзанна Юріївна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2023)
UA: Метою кваліфікаційної роботи було дoслідити технoлoгію вирoбництвa яблучнoгo тa грушевoгo джемів у цеху пoтужністю 500кг гoтoвoї прoдукції зa зміну. В роботі проаналізовано асортимент кондитерських виробів України, підібрано асортимент для виготовлння у власному цеху, а саме 250 кг кг за зміну джему яблучного та 250 кг кг за зміну грушевого, здійснено розрахунок сировини для випуску заданої кількості продукції, допоміжних матеріалів та готової продукції; розраховано та підібрано технологічне обладнання, здійснено розрахунок площ виробничих приміщень, загальна площа цеху складає 274,8м2 . Розглянуто всі небезпечні фактори, які впливають на процес виготовлення консервів джем фруктовий. Побудовано дерево прийняття рішень відповідно концепції HACCP. У роботі було розраховано рентабельність виробництва консервів «Джем яблучний» становив 67, 37% та «Джем грушевий» становив 75,75%. Виявлено, що виробництво консервів «Джем грушевий» є більш прибутковим. Розглянуто притання охорони праці та навколишнього середовища для виробництва косервів «Джем фруктовий».
кваліфікаційна робота бакалавра
Keywords: джем фруктовий; джем яблучний; джем грушевий