Опис до патенту на корисну модель № 101367 "Фільтр" - Гвоздєв, О. В.; Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii; Клевцова, Т. О. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Фільтр містить корпус з патрубками для підводу суспензії та відводу осаду, кришку зі штуцером для підводу стиснутого повітря та перепускним клапаном, фільтрувальну перегородку з дренажною решіткою, віджимну діафрагму з поршнем. Робоча поверхня поршня виконана еластичною у формі півсфери, що закріплені поміж фільтрувальною перегородкою та кришкою, пружину, що встановлена між віджимною діафрагмою та кришкою і основу з патрубком для відводу освітленої рідини. Робоча поверхня фільтрувальної перегородки з дренажною решіткою виконана у формі півсфери. Відвід осаду здійснюється крізь патрубки, що рівномірно розташовані по колу у нижній частині корпусу
Keywords: фільтр; сільське господарство; харчова промисловість; хімічна промисловість; народне господарство; розділення неоднорідних систем