Комп’ютерне моделювання деталі «Кришка» для багатоцільової мотопомпи ММ-27/100 (17 ІМД. 002. 000 000 ПЗ) - Притула, Валентин Олегович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2023)
UA: Машинобудування є провідною галуззю в промисловості. Тому розвиток машинобудування і технічний рівень машин, що випускаються в значній мірі визначає розвиток і технічний рівень усіх галузей народного господарства. Щоб забезпечити високу якість виробленої продукції необхідно активно впроваджувати у виробництво системи автоматизованого проектування. Впровадження сучасних технологій автоматизації проектування та підготовки є життєво важливою необхідністю. Так як невирішеність цього питання обмежує перспективи розвитку підприємства, пов'язані з розширенням номенклатури пристроїв, освоєнням випуску продукції, ув'язненням і своєчасним виконанням експортних контрактів і участю в міжнародному поділі праці. Збільшення продуктивності праці за рахунок застосування автоматизованих продуктів досягається завдяки тому, що для процесу проектування характерну залежність від наступних факторів: 1) процес розробки конструкторських креслеників відрізняється високою складністю; 2) при підготовці креслеників потрібно забезпечувати високий ступінь їх деталізації. У нових проектах часто використовуються вже існуючі деталі; 3) конструкція деталей характеризується істотною симетрією. Чимало об'єктів використовуються дуже широко, являючи собою фактично бібліотечний набір стандартних компонентів. У міру зростання значущості перерахованих факторів збільшуються і вигоди від застосування систем автоматизованого проектування в аспекті підвищення продуктивності. Оскільки, на попередніх (2-му та 3-му) курсах, на виробничих практиках, які проводилися на підприємствах – базах виконання кваліфікаційних робіт, була поставлена задача по збиранню інформації про склад, структуру та технічне оснащення конкретного підприємства м. Мелітополь, МЕТОЮ даної кваліфікаційної роботи бакалавра є модернізація підсистеми автоматизованого проектування технологічної документації державного підприємства «Мелітопольський завод Гідромаш». Ми віримо в те, що результати пропонованого в роботі дослідження будуть затребуваними та доцільними при відбудові Країни. Об’єкт дослідження – державне підприємство «Мелітопольський завод Гідромаш» в системі технічної підготовки виробництва. Предметом дослідження є підсистема розробки комплекту технічної документації на виробництво деталі «Кришка». Модернізація полягає в створення комплекту технологічної документації за допомогою автоматизованого продукту ВЕРТИКАЛЬ-Технологія, розроблені керуючої програма на устаткування з ЧПК у пакеті PowerMill, за допомогою якої можна підвищити ефективність виробничого процесу. Практичне значення отриманих результатів полягає в наданні технологу можливостей підвищити продуктивність праці. Для досягнення поставлених цілей в роботі вирішуються наступні задачі: 1) проведення передпроектного обстеження підприємства ДПМЗ «Гідромаш»; 2) аналіз та модернізація існуючої конструкції деталі «Кришка»; 3) аналіз існуючого технологічного процесу обробки деталі «Кришка»; 4) розробка технологічного процесу, створення керуючої програми та перевірка деталі «Кришка» на тиск; 5) розробка кабінету інженера-технолога; 6) розрахунок економічної ефективності впровадження удосконаленого технологічного процесу.
пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи СВО «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерне проектування і дизайн» зі спеціальності 131 «Прикладна механіка»
Keywords: технічне завдання; програмне забезпечення; система автоматизованого проектування; числове програмне керування; автоматизована система; технологічний процес; коефіцієнт тиску