Формування екологічного мислення студентів під час виконання науково-дослідних проєктів - Шквиря, В. В.; Дяденчук, Альона Федорівна; Дяденчук, Алена Федоровна; Diadenchuk, Alona (My University, 2020)
UK: У статті запропоновано можливості формування екологічного мислення при виконанні науково-дослідницької діяльності здобувачів вищої освіти. Даний підхід реалізується шляхом інтеграції освіти і науки. З метою формування не лише технічного мислення, а й екологічного під час науково-дослідної роботи студентам пропонується орієнтувати тематику досліджень на вирішення екологічних проблем. Наведено короткий опис дослідження «Технологічні основи виготовлення та дослідження екологічно чистих теплоізоляційних матеріалів», що було виконано під час науково-дослідної роботи. Виконання проєктних робіт із інтеграцією важливих технічних і екологічних проблем дає змогу студентам проявити творчий потенціал, запропонувавши альтернативні підходи, технології та перспективні наукові напрямки. EN: The article offers the possibility of forming ecological thinking in the performance of research activities of higher education seekers. In order to form not only technical thinking, but also in the environmental research students are invited to focus on research topics addressing environmental problems. A brief description of the study «Technological bases of manufacturing and research of ecologically pure heat-insulating materials», which was performed during the research work. Execution of project works with integration of important technical and ecological problems allows students to show creative potential, offering alternative approaches, technologies and perspective scientific directions.
Formation ecological thinking students during the implementation of research projects
Keywords: екологічне мислення; інтеграція освіти і науки; науково-дослідний проект; ecological thinking; integration of education and science; research project