Нанокристалічні матеріали та їх застосування - Рощіна, А. А.; Сушко, Ольга Вікторівна; Сушко, Ольга Викторовна; Sushko, Olha (ТДАТУ, 2020)
Більшість матеріалів складається з частинок розмірами від декількох сотень мікрон до декількох міліметрів. Нанокристалічні матеріали мають розміри від 1 до 100 нм, можуть володіти надзвичайно високою міцністю, твердістю, в’язкістю при високих температурах, корозійною стійкістю і т. ін. Багато наноматеріалів є більш ефективними, ніж їх більші аналоги.
Keywords: нанокристалічні матеріали; золь-гель технології; високоенергетичне перемелювання; плазмовий синтез; фуллерен