Сучасні концептуальні підходи щодо управління персоналом у Збройних Силах України: кваліфікаційна робота магістра ОПП 073 «Менеджмент» - Рудніцький, Ярослав Едуардович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Управління персоналом є однією з ключових складових успішного функціонування будь-якої організації, і Збройні сили не є винятком. В умовах зростаючих загроз національній безпеці та постійних змін у воєнно-політичній ситуації, управління людським капіталом набуває особливого значення. Збройні сили України сьогодні перебувають у процесі масштабної трансформації, що вимагає нових підходів до управління персоналом з урахуванням специфіки військової служби та викликів, які постають перед країною.Сучасна кадрова політика у Збройних силах повинна відповідати як оперативним, так і стратегічним цілям оборонного сектору. Основна увага приділяється підготовці висококваліфікованих фахівців, здатних ефективно виконувати завдання в умовах сучасних збройних конфліктів. Крім того, важливим є створення сприятливих умов для професійного зростання військовослужбовців, а також впровадження механізмів для залучення нових кадрів на добровільних засадах.
Keywords: кадрова політика; Збройні сили; воєнно-політична ситуація; військові; система управління організацією