Про використання символіки Ландау в задачах Колмогорова-Нікольського - Кропива, Валентин; Жигалло, Костянтин Миколайович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У роботі досліджено застосування символіки Ландау для опису асимптотичної поведінки похибок апроксимації у задачах Колмогорова- Нікольського для інтегралів Пуассона-Чебишова на класах функцій Гельдера. Отримано асимптотичні оцінки величини відхилення та встановлено характер збіжності наближувальних процесів. /// EN: The paper investigates the application of Landau symbols to describe the asymptotic behavior of approximation errors in Kolmogorov-Nikolskii problems for Poisson-Chebyshev integrals on Hölder function classes. Asymptotic estimates of the deviation value are obtained, and the convergence behavior of the approximation processes is established.
Keywords: символіка Ландау; задача Колмогорова-Нікольського; інтеграли Пуассона-Чебишова; апроксимація функцій; класи Гельдера; Landau symbols; Kolmogorov-Nikolskii problem; Poisson-Chebyshev integrals; approximation of functions; Hölder classes