Супутниковий моніторинг земель лісогосподарського призначення (26ГЗД004000000ПЗ) : пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача ОС «Магістр» : спец. 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Геодезія та землеустрій» - Мальцева, Вікторія Володимирівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Сучасні технології у сфері геодезії і геоінформатики дають змогу здійснювати оцінку використання земельних угідь методами дистанційного зондування незалежно від місця їх розташування чи фізичної доступності. Особливо актуальними ці методи мають у сфері лісокористування з метою контролю за вирубками, деградацією та хворобами лісів. Метою роботи є моніторинг земель лісогосподарського призначення за даними аерокосмічних знімань. Основним завданням є визначення змін площ лісових масивів у гірській частині Львівської області.
Keywords: моніторинг; лісові масиви; раціональне використання земель; ГІС; ДЗЗ