Опис до патенту на корисну модель № 67966 "Скребковий елеватор зернозбирального комбайна" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2012)
Скребковий елеватор зернозбирального комбайна включає похилий жолоб прямокутного перерізу, розподілений на дві порожнини, нижню та верхню головки, шнек-живильник нижньої головки, на валу якого закріплена ведуча зірочка та вивантажувальне вікно в днищі верхньої головки жолоба. В похилому жолобі встановлена транспортуюча стрічка зі скребками та привідні зірочки з цівковим зачепленням, виготовлені з пружного матеріалу
Keywords: сільськогосподарське машинобудування; пристрій, що транспортує зерно та насіння; транспортування та переміщення зерна та насіння на підприємствах з переробки та зберігання зернопродуктів