Соціальна відповідальність бізнесу в Україні: стан і перспективи розвитку. - Завадських, Ганна Миколаївна (Львів-Торунь: Liha-Pres, 2023)
Концепція соціальної відповідальності бізнесу пройшла довгий шлях формування і трансформацій від теорії «корпоративного альтруїзму» Боуена (1953 р.) до концепції «сталого розвитку» Марревійка та Штойєра (2003 р.) і продовжує еволюціонувати. В сучасному світі соціально-відповідальні дії компанії означають досягнення комерційного успіху як наслідок одночасного поважного ставлення до громадянського суспільства, етичних норм та навколишнього середовища. Очікуваними наслідками реалізації принципів корпоративної соціальної відповідальності компанією (КСВ) є подолання соціальних проблем і формування соціально орієнтованої стратегії ведення бізнесу, що у довгостроковій перспективі здатна запобігти глобальній соціальній кризі.