Духовнотворча місія рекреаційно-туристичної діяльності у самореалізації та саморозвитку особистості - Тараненко, Галина Григорівна; Тараненко, Галина Григорьевна; Taranenko, Halyna (ТДАТУ, 2021)
За своєю природою туризм є соціальним явищем, адже пов'язаний з діяльністю людини в межах розвиненого цивілізаційного суспільства. Аксіологічний аналіз туризму загалом і рекреаційно-туристичної діяльності зокрема, як чинника цивілізаційного поступу людства, галузі, соціальної системи, спонукає до вивчення його ціннісних засад, оскільки вони належать до основних компонентів людської діяльності, детермінуючи специфіку сприйняття особистістю навколишньої дійчності та особливості її поведінки.
Keywords: туризм; рекреаційно-туристична діяльність; активність особистості; аналіз смислових культур; соціум; культурний розвиток суспільства; розвиток туризму; духовність