Програмний модуль планування та обробки експериментів за критерієм мінімізації D-efficient - Мозговенко, А. (My University, 2018)
Планування експерименту – цілеспрямоване управління експериментом, що реалізовується в умовах неповного знання механізму досліджуваного явища. Ефективний експериментальний план є найсуттєвішим елементом наукового пошуку, бо дає можливість експериментатору оцінити сформульовану ним первинну гіпотезу шляхом забезпечення умов для визначення функціонального зв'язку між явищами, що вивчаються. Таким чином актуальною є проблема побудови такого плану експериментальних досліджень, який забезпечить найбільш точну і повну модель та дозволить визначити оптимальні параметри об’екту дослідження. Побудова матриці планування, яка забезпечує високий рівень ефективності експериментальних досліджень - найважливіший етап досліджень. Тому виникає необхідність створення програмного модуля для надання користувачу можливостей автоматизованої побудови ефективного плану експерименту та обробки його результатів.
Keywords: SAS; Statistica; Mathcad; Axum7; Simulink; D-efficient; програмний модуль