Акустична діагностика асинхронних електродвигунів - Трикоз, В. О. (ТДАТУ, 2020)
Електродвигуни широко застосовуються в промисловості, на транспорті, в системах автоматичного управління тощо. З часом механічна частина електричної машини зношується, що негативно впливає на її роботу і веде до додаткових економічних витрат. Діагностування пошкоджень є одним з факторів підвищення економічної ефективності використання обладнання і дозволяє підтримувати експлуатаційні показників електродвигунів у припустимих межах, прогнозувати поточний стан з метою раціонального використання ресурсу їх роботи.
Keywords: економічні витрати; економічна ефективність; ресурс; методи діагностування; струм; ротор; знос підшипників; амплітуда