Електронне адміністрування ПДВ: результати впровадження - Косторной, С. В.; Kostornoy, S. V. (Мелітополь: Вид-во Мелітопольська типографія "Люкс", 2017)
UK: Формування ефективної податкової системи є актуальною проблемою для України. В статті розглянуто особливості функціонування системи електронного адміністрування податку на додану вартість в Україні, проаналізовано вплив останніх законодавчих змін в цій галузі на діяльність підприємств – платників ПДВ та обсяги надходжень до бюджету. Наведено переваги та недоліки існуючої системи адміністрування ПДВ, напрями її удосконалення. EN: Value-added tax is the largest source of funds to the State Budget of Ukraine. In 2015 the system of electronic VAT administration was implemented. Its purpose is to fight against violations in the calculation of VAT. This system has a significant impact on enterprises and on the amount of state revenue. Some of its components need improvement.
Еlectronic vat administration: results of implementation
Keywords: податок на додану вартість; система електронного адміністрування ПДВ; податкова звітність; Єдиний реєстр податкових накладних; електронний кабінет платника; value added tax; the Tax Code; system of electronic VAT administration; tax reporting; Unified register of tax bills; electronic office of taxpayer