Особливості застосування інформаційних технологій у процесі навчання дисциплін гуманітарного циклу - Адамович, Анастасія Євгенівна; Шлєіна, Людмила Іванівна; Поправко, О. В.; Adamovych, Anastasiia; Shlieina, Liudmyla; Popravko, O. (Мелітополь : ТДАТУ, 2022)
UA: У статті аналізуються психолого-педагогічні аспекти комунікативної компетенції особистості та застосування інформаційних технологій при оволодінні студентами вищих аграрних навчальних закладів гуманітарними дисциплінами. Доводиться думка про те, що процес інформатизації освіти має підтримувати розвиток предметних галузей, але також активізувати розроблення підходів до використання потенціалу ІКТ на основі моделювання об’єктів, явищ і процесів, що вивчаються, з метою підвищення креативності мислення студентів. EN: The article analyzes the psychological and pedagogical aspects of communicative competence of the individual and the use of information technology in the mastery of humanities by students of higher agricultural educational institutions. It is argued that the process of informatization of education should support the development of subject areas, but also intensify the development of approaches to the use of ICT potential based on modeling of objects, phenomena and processes studied, in order to increase creative thinking.
Peculiarities of information technologies’ application in the process of learning the disciplines of the humanitarian cycle
Адамович А. Є., Шлєіна Л. І., Поправко О. В. Особливості застосування інформаційних технологій у процесі навчання дисциплін гуманітарного циклу. Удосконалення освітньо-виховного процесу в закладі вищої освіти : збірник науково-методичних праць ТДАТУ. Мелітополь : ТДАТУ, 2022. Вип. 25. С. 288-292.
Keywords: гуманітарні дисципліни; інформаційні технології; тестові завдання; humanities; information technologies; test tasks