Удосконалення обліку вексельних операцій - Єгикян, А. Р. (My University, 2019)
Розглянувши вексельні розрахунки детальніше, можна зробити висновок, що вексель доволі специфічний документ, бо має двояку природу. По-перше, він є цінним папером, що засвідчує нічим не обумовлене зобов'язання векселедавця виплатити по настанні передбаченого векселем терміну отримані в борг грошові суми векселедержателю. По-друге, вексель – це унікальний фінансовий інструмент, який є одним з найліквідних інструментів фондового ринку. Удосконалення методики і організації обліку вексельних операцій є одним із найважливих напрямків розвитку системи бухгалтерського обліку на даний момент.
Keywords: вексельні операції; вексельні розрахунки; облікова робота; управління підприємством