Обґрунтування способу та засобів механізації для розселення трихограми в технологічному процесі біологічного захисту культурних рослин: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Нижник, О. (ТДАТУ, 2021)
Захист рослин у системі органічного землеробства вимагає переходу від використання токсичних отрутохімікатів до біологічних препаратів. До позитивних сторін біометоду відноситься його висока ефективність, нешкідливість для навколишнього середовища та обслуговуючого персоналу. У багатьох випадках біоматеріали (трихограма) мають меншу вартість у порівнянні з хімічними препаратами. У той же час необхідність промислового розведення й зберігання великої кількості комах і труднощі механізації їхнього розселення в агробіоценозах при їх короткочасному життєвому циклі ускладнюють його застосування.
Keywords: технологія; прийняття рішень; боронувальний агрегат; агрегатування; дослідження; ефективність