Забезпечення прозорості та відкритості функціонування органів публічної влади : кваліфікаційна робота бакалавра : спец. 281 Публічне управління та адміністрування ОПП «Публічне управління та адміністрування» - Павленко, Вікторія Олександрівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Прозорість і відкритість у діяльності органів публічної влади є одними з базових принципів демократичного врядування, без реалізації яких неможливо забезпечити ефективне управління публічними ресурсами, запобігти зловживанням владою та підвищити рівень довіри громадян до держави. В умовах цифровізації публічного сектору, воєнних викликів та післявоєнного відновлення України забезпечення доступу до інформації, участі громадян у прийнятті рішень та належного функціонування інститутів громадського контролю набуває особливого значення. Необхідність дослідження зазначеної проблематики також визначена такими програмними документами, як Стратегія цифрової трансформації публічної влади, Національна антикорупційна стратегія, Указ Президента України №722/2019 «Про концепцію розвитку електронної демократії в Україні».
Keywords: публічна влада; управління; влада; врядування