Співвідношення яскравості внутрішніх поверхонь приміщень і робочих місць - Бохан, О. Д. (Мелітополь: ТДАТУ, 2020)
Відомо, що різні кольори володіють різною здатністю відбивати світло, тому можлива кольорова корекція освітлення інтер'єрів. Дослідження впливу окраски приміщень на рівень їх природного освітлення показали, що світле забарвлення приміщень, окрім підвищення освітленості, створює м'яке, дифузне освітлення, значною мірою міняє спектральний склад освітлення.
Keywords: кольори; освітлення; фарби; інтер'єр; освітленість в приміщеннях