Оцінка біологічних та енергетичних властивостей насіння соняшника - Петренко, Костянтин Григорович; Петренко, Константин Григорьевич; Petrenko, Kostiantyn; Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (My University, 2020)
Основними сортовими властивостями, які впливають на зберігання насіння соняшника є час і темп достигання, реакція на умови вирощування, режим зберігання і стійкість проти хвороб. До умов вирощування відносять географічні, кліматичні та погодні умови, ґрунти та системи їх утримання, водний режим, вплив добрив. Успіх тривалого зберігання насіння соняшника залежить від біологічних та енергетичних властивостей, умов вирощування, термінів та техніки збирання, режимів зберігання і хвороб. Однак, ступінь впливу кожного з цих факторів на тривалість зберігання різний.
Keywords: соняшник; властивості насіння; технології сішіння; зберігання насіння