Технічна підготовка виробництва деталі «Опора Р32.120-2» в системі автоматизованого проектування з розробкою комплекту конструкторської документації (17 ІМД. 004. 000000 ПЗ) - Литвин, Максим Сергійович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2023)
UA: Стрімкий розвиток обчислювальної техніки і широке поширення програмного забезпечення проектування й виробництва привели до того, що інженери можуть використовувати системи автоматизованого проектування для розв'язання повсякденних задач, а не тільки для підготовки складних ілюстрацій. Ручна робота конструктора за звичайним кульманом або оформлення звіту на печатній машинці, стали далеким минулим. Використання математичних методів і електронної обчислювальної машини (ЕОМ) при проектуванні сприяє підвищенню технічного рівня і якості спроектованих об'єктів, скороченню термінів розробки і освоєння їх у виробництві. Підприємства, на яких не використовують інформаційні технології, не можуть конкурувати з підприємствами в яких налагоджена система автоматизованого проектування. При проходженні виробничої практики на другому курсі навчання було поставлено завдання дослідження стану автоматизації системи проектування нової продукції товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Продмаш» та, за згодою керівника практики, було обумовлено завдання модернизації технологічного процесу для виготовлення деталі «Опора Р32.120-2». Об’єктом обстеження була система технічної підготовки підприємства ТОВ «Продмаш». Метою даної кваліфікаційної роботи є модернізація в системі автоматизованого проектування комплекту технічної документації на виготовлення деталі «Опора Р32.120-2». Під час проходження виробничої практики на ТОВ «Продмаш» було проведене передпроектне обстеження та аналіз існуючої системи технологічної підготовки деталі «Опора Р32.120-2», в результаті якого було встановлено ряд недоліків в організаційній системі підприємства. В процесі подальшого навчання проходило освоєння теоретичних навичок майбутньої спеціальності з використанням набутих практичних знань та вмінь. Результати, які планується отримати при виконанні пропонованої кваліфікаційної роботи в подальшому, після повернення нашою країною державної цілісності, планується використовувати на відновленому підприємстві ТОВ «Продмаш».
пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи СВО «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерне проектування і дизайн» зі спеціальності 131 «Прикладна механіка»
Keywords: товариство з обмеженою відповідальністю; відділ головного конструктора; відділ головного технолога; програмне забезпечення; технічне завдання; технологічний процес; модуль АРІ; автоматизована система