Обґрунтування електропривода акумуляторного малогабаритного ґрунтообробного мотоблока - Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
В останні роки електропривод постійного струму почав витіснятися приводом на асинхронних двигунах як більш надійних та дешевих. Проблемою асинхронного приводу є складність у його регулюванні. В свою чергу електропривод постійного струму має більш прості алгоритми регулювання. В роботі проведено обґрунтування типу та визначення потужності електродвигуна приводу агромодуля, для приводу якого запропоновано тяговий електродвигун постійного струму послідовного збудження.
Keywords: електропривод; струм; асинхронні двигуни; ґрунтообробний мотоблок; електромотоблок