Опис до патенту на користу модель № 141040 "Пристрій для керування однотактним перетворювачем напруги" - Квітка, Сергій Олексійович; Квитка, Сергей Алексеевич; Kvitka, Serhii; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina; Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii; Кузьмін, О. І. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Пристрій для керування однотактним перетворювачем напруги містить генератор імпульсу, трансформатор, первинну та вторинну обмотки, розмагнічувальну обмотку, керований електронний ключ, випрямляч, LC-фільтр, діод, конденсатор. Крім цього, в схему введено коло негативного зворотного зв'язку, електрично пов'язане з генератором імпульсу.
Keywords: перетворювач напруги; трансформатор; обмотка; керований електронний ключ; випрямляч; діод; конденсатор