Надійність інтегрованої звітності - Сокіл, Олег Григорійович; Сокол, Олег Григорьевич; Sokil, Oleh (My University, 2020)
В даній статті представлені висновки з аналізу надійності інтегрованої звітності в світлі стратегічної та інформаційної парадигми бухгалтерського обліку. Дослідження демонструє надійність в світлі міжнародних стандартів, які стандартизують інтегровану звітність, відповідно до якої існує необхідність в підвищенні довіри. В якості ключової форми підвищення надійності інтегрованої звітності автор вказує на внутрішню і зовнішню перевірку фінансових даних і їх розкриття, які засновані на звіті про управління, пов'язаному з відповідальністю підприємства. Мета дослідження була досягнута шляхом використання відповідних методів дослідження, включаючи, зокрема, критичний аналіз наукової літератури і метод аналогій. Дослідження носить аксіоматичний характер і ґрунтується на припущеннях фундаментальної теорії інституту бухгалтерського обліку. This paper presents the conclusions from analyzing the reliability of integrated reporting in the light of the strategic and information-related paradigm of accounting. The study demonstrates the reliability in the light of international standards that standardize integrated reporting, according to which there is a need for the improvement of credibility. As a key form of improving the reliability of integrated reporting the author indicates an internal and external verification of financial data and non-financial disclosure, both based on accountability account related to a company’s responsibility. The purpose of the study was achieved by employing pertinent research methods, including in particular a critical analysis of scholarly literature and the method of analogy. The study is axiomatic in nature, based on fundamental accounting theory assumptions.
The reliability of integrated reporting
Keywords: облік соціальної відповідальності; інтегрована звітність; валідація; верифікація; social responsibility accounting; integrated reporting; validation; verification