МАЛЕВИЧ: чорний квадрат генія : презентація - Ломейко, Наталя Григорівна (Запоріжжя: НБ ТДАТУ, 2026)
Казимир Малевич (1879–1935) – всесвітньо відомий український художник-авангардист польського походження, теоретик мистецтва, філософ, педагог, основоположник супрематизму. Малевич за життя був визнаним та відомим далеко за межами Російської імперії та Радянського Союзу. Він сформував навколо себе школу, представники якої поширювали його ідеї в Європі та США. Його роботи подорожували на виставки в найбільші культурні столиці й отримували схвальні відгуки критиків і глядачів.
Keywords: український художник-авангардист; теоретик мистецтва; філософ; основоположник супрематизму