Дослідження впливу війни на туристичну діяльність. - Садоха, М. В.; Завадських, Ганна Миколаївна (Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024)
Туризм в Україні змінився під час війни, адаптувавшись до нових умов. Тепер замість звичних іноземних туристів з Європи та Близького Сходу, у готелях все частіше зупиняються іноземні дипломати, активісти, журналісти провідних світових видань та волонтери. Активна робота над міжнародним іміджем України як культурно багатої та цікавої для туристів країни. Організація культурних заходів та фестивалів допоможе підвищити інтерес. Спільні проекти з міжнародними туристичними організаціями можуть допомогти у відновленні туристичної галузі, а також залученні фінансових ресурсів для її розвитку. Протягом війни важливо зосереджуватися на регіонах, які залишаються відносно безпечними для туризму, та шукати нові шляхи для підтримки цієї галузі.