Розробка механізованої технології виробництва молока для ферми великої рогатої худоби приватного сільськогосподарського підприємства «Приморський» Приморського району Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Повалій, Сергій (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Мета роботи - розробка механізованої технології виробництва молока для ферми великої рогатої худоби приватного сільськогосподарського підприємства «Приморський» Приморського району Запорізької області. В роботі викладено вступ, проведено проблемний аналіз та визначення вихідних даних для проектування, розроблено режим роботи ферми, проведено моделювання та оптимізацію раціону годівлі тварин, вибір і розрахунок основних і допоміжних приміщень для утримання тварин та сховищ для кормів і зберігання гною. Проведені детальні дослідження при обґрунтуванні оптимального комплекту машин і обладнання ферми для обслуговування тварин. Кращим приймався варіант з найменшими питомими приведеними витратами на переробку однієї тони продукції. За результатами проведених розрахунків та на основі отриманих результатів оптимізації технологічних ліній обслуговування тварин проведено моделювання загальної відомості комплекту машин і графіка їх роботи та розроблено загальну відомість комплекту машин. Запропоновані заходи по покращенню умов охорони праці та техніки безпеки обслуговуючого персоналу при утриманні тварин. Зроблені висновки та складено список використаної літератури.
Keywords: ферма; структура стада; умовна голова; раціон; режим роботи; технологічна лінія; питомі приведені витрати; економічна ефективність; охорона праці