Використання продукта зберігання у виробництві - Паламарчук, Ігор Павлович; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchev, Serhii; Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Александровна; Verkholantseva, Valentyna (My University, 2018)
Пропонуємо розглянути пшеницю, як об’єкт зберігання, то одними із найбільш важливих показників, які характеризують хлібопекарські властивості зерна пшениці є показники кількості та якості клейковини. Кількість і якість клейковини залежить від сорту та умов вирощування (кліматична зона, тип ґрунту, погодно-кліматичні умови, попередник, зона зрошення, система удобрення). Класність зерна пшениці нормується кількістю та якістю клейковини, хоча перевага надається вмісту білка.
Keywords: пшениця; показники кількості клейковини; показники якості клейковини; якість хліба; вміст протеїну; вміст білка в зерні пшениці