Features and current state of accounting in Ukrain - Holub, Natalia; Голуб, Наталя Олександрівна (Latvia : Baltija Publishing, 2025)
Бухгалтерський облік є однією з базових складових економічної системи будь-якої держави. Від рівня його організації, достовірності та відповідності міжнародним вимогам залежить прозорість фінансово-господарської діяльності суб’єктів підприємництва, інвестиційна привабливість країни, ефективність податкової політики та управління державними фінансами. Чинники які впливають на економіку, а саме – глобалізація, цифровізація економіки, воєнний стан та економічна нестабільність – диктують вимоги до якості облікової інформації та компетентності фахівців. Тому бухгалтерський облік у виконує не лише інформаційну функцію, а має стратегічне значення як інструмент антикризового управління, фінансового контролю та прозорості бізнес-процесів.
Особливості та сучасний стан бухгалтерського обліку в Україні
Keywords: бухгалтерський облік; економічна нестабільність